Onze Aandeelhouders

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

www.yapikredi.com.tr

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. heeft sinds de oprichting in 1944 zijn marktpositie op duurzame wijze weten te versterken, met een klantgerichte benadering en focus op innovatie. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. is een van de grootste particuliere banken in Turkije met een totaal vermogen van 411 miljard Turkse lira aan het einde van 2019. De bank heeft zich ten doel gesteld zijn bijdrage aan de Turkse economie doorlopend te vergroten met een klantgerichte strategie. Daarom heeft Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. het totaalaantal contante en niet-contante leningen in 2019 uitgebreid met 4%, naar 319 miljard Turkse lira. Daarmee heeft Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. haar positie als tweede grootste particuliere bank veiliggesteld.

De bank bedient haar klanten met 16.631 werknemers in 846 kantoren verspreid over alle Turkse regio's. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. levert haar producten en diensten via een geavanceerd systeem van 4.330 geldautomaten, innovatief internetbankieren, toonaangevend mobiel bankieren, drie callcenters en circa 709.000 betaalterminals. Ongeveer 94% van alle banktransacties verliep in 2019 buiten de kantoren om. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. is een volledig geïntegreerde financiële dienstverlener met nationale en internationale dochterondernemingen.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. biedt retail banking (bankdiensten voor individuen en het mkb, kaartbetaalsystemen, private banking en vermogensbeheer) en zakelijke en commerciële bankdiensten. De activiteiten van Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. omvatten daarnaast activabeheer, bemiddeling, leasing en factoring via de nationale en internationale dochterbedrijven in Nederland, Malta en Azerbeidzjan.

Koç Group

www.koc.com.tr

De in 1926 opgerichte Koç Group is het grootste conglomeraat in Turkije voor wat betreft omzet en export. Het biedt werk aan ruim 94.000 mensen. De omzet van de Koç Group is goed voor 7,2% van het bruto nationaal product van Turkije en de export van het bedrijf vertegenwoordigt 9,8% van de totale export van het land. Per 2019 zijn de belangrijkste financiële indicatoren als volgt: de activa bedragen 22,6 miljard euro, de opbrengst bedraagt 24,2 miljard euro en de netto-inkomsten bedragen 692 miljoen euro.

reclamebureau anno nu ifthen.nl