Aandeelhouders

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

www.yapikredi.com.tr

De in 1944 opgerichte bank, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., was de eerste private retailbank met landelijke presentie in Turkije. Yapı Kredi heeft binnen de bankensector altijd een voortrekkersrol gespeeld. Toen in 2020 wereldwijd het leven werd plat gelegd door de coronapandemie, heeft Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. op verschillende terreinen,zoals het thuiswerken en het waarborgen van veilige arbeidsomstandigheden, snel een aantal maatregelen getroffen. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. richt zich op de bescherming van de gezondheid van allebelanghebbenden, inclusief de werknemers. Met dank aan deze werknemers heeft de bank in deze moeilijke tijden toch goede resultaten weten te behalen. Met name digitaal bankieren, dat klanten het leven eenvoudiger maakt, heeft bewezen van waarde te zijn voor alle klanten. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. is erin geslaagd bijdrage te leveren aan de Turkse economie en andere landen waar het actief is, zoals Nederland, te leveren.

Ondanks alle uitdagingen die in 2020 het hoofd moesten worden geboden, heeft Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. als een van de oudste en sterkste instellingen binnen de bankensector, een stabiel en succesvol jaar doorgemaakt. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. heeft haar positie als de derde grootste private bank van Turkije weten te behouden door de omvang van haar activa te vergroten met 18% tot TL 486 miljard. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. is erin geslaagd klantgericht, vooruitstrevend en innovatief te blijven.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. bedient haar klanten met 16.037 werknemers in 835 kantoren verspreid over alle Turkse regio's. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. levert haar producten en diensten via een geavanceerd systeem van 4.535 geldautomaten, innovatief internetbankieren, toonaangevend mobiel bankieren, drie callcenters en circa 788 betaalterminals. 97% van de transacties van de bank zijn per eind 2020 verricht via andere kanalen dan de bank.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. is actief in retail bankactiviteiten (bestaande uit betaalkaartsystemen, bankdiensten voor individuen en bedrijven, private banking en vermogensbeheer) en zakelijke en commerciële bankdiensten en bankdiensten voor het mkb. De activiteiten van de bank omvatten daarnaast assetmanagement, brokerage, leasing en factoring via de nationale en internationale dochterbedrijven in Nederland, Malta en Azerbeidzjan. 

Koç Group

www.koc.com.tr

De in 1926 opgerichte Koç Group is het grootste conglomeraat in Turkije. Zij heeft ruim 100.000 werknemers in dienst. De totale omzet van de Koç Group bedraagt maar liefst 6,4% van het Turkse binnenlands product. Haar export bedroeg 6,7% van de totale Turkse export per eind 2020.

Hoe kunnen
we u helpen?