Over Yapı Kredi Bank Nederland N.V.

Yapı Kredi Bank Nederland N.V. is tot stand gekomen door de fusie op 1 juli 2007 tussen Koçbank Nederland N.V. (opgericht in 1996) en de voormalige Yapı Kredi Bank Nederland N.V. (opgericht in 2001). Als gevolg van deze fusie heeft Koçbank Nederland N.V. haar naam gewijzigd in Yapı Kredi Bank Nederland N.V.. De gefuseerde banken zullen blijven opereren onder een volledige banklicentie verstrekt door De Nederlandsche Bank.

Deze fusie verstevigt de door de jaren heen opgebouwde goede reputatie op het gebied van klantenservice, met een nog sterkere bank als gevolg. De bank voorziet in een uitgebreid aanbod aan bankdiensten, inclusief Retail- en Commercial Banking, Corporate- en Private Banking services alsmede Correspondent Banking activiteiten. 

De Yapı Kredi Bank Nederland N.V. heeft haar kracht te danken aan haar aandeelhouder Koç Financial Services, een 50/50 joint venture organisatie gevormd door Koç Group en UniCredit. 

Koç Group is Turkije’s grootste conglomeraat op het gebied van industrie en diensten en richt zich op de belangrijkste sectoren van de Turkse economie. Zij heeft leidinggevende posities in vrijwel alle sectoren waarin zij opereert en wordt daarbij ondersteund door het grootste klant- distributienetwerk in Turkije. Wat Koç Holding tevens onderscheidt is het feit dat zij als enig Turks bedrijf een notering heeft op de Fortune 500 lijst met vestigingen in 24 landen. 

Op gebied van marktkapitalisatie is UniCredit de derde grootste financiële groep in de euro-zone, met een wereldwijde vertegenwoordiging in 20 landen. Het is één van de leiders in de EU landen, met 35 miljoen cliënten en een balanstotaal van bij benadering € 850 miljard, vanaf 31 maart 2009.

reclamebureau anno nu ifthen.nl